Kanapei – minijaturne kreacije koje mame sva čula

Foto: Promo, datum: 23.02.2021.

Slani, slatki, šareni mini-zalogaji neizostavni su deo svake proslave i odraz maštovitosti osobe koja ih pravi. Budite kreator sopstvene kombinacije ukusa...

Sitni zalogaji sinonim su za slavlja i neizostavni su deo trpeze bilo da je reč o rođendanima, slavama ili korporativnim zabavama. Naravno, ne morate čekati neki crvenim slovom upisan datum u vašoj agendi kako bi uživali u njima. Dovoljan povod je druženje sa prijateljima uz čašu vina i da od neformalnog susreta napravite malu svečanost na kojoj će prijatno ćaskanje uz primamljive mini delicije dobiti otmenu notu. Ne morate biti vrsni kulinar niti posedovati neke egzotične i skupe namirnice da biste napravili ukusne zalogajčiće.

Jedino pravilo koje se poštuje pri njihovom kreiranju je veličina. Sve vrste kanapea imaju bazu. U zavisnosti od ukusa, možete iskoristiti razne vrste peciva, hleba, krekere ili pak umesiti testo po sopstvenom izboru. Oblik baze je uglavnom kružni, zbog lakšeg slaganja slojeva namirnica, ali može biti i četvrtaste ili trokutaste forme.

Kao nadev mogu poslužiti sve namirnice koje volite - krem-sir, puter, pavlaka, šunka, pečeni komadići mesa, inćuni, losos, masline, komadići povrća i voća, za dekoraciju su idealni listići peršuna, nane ili mirođije. 

Za slatke zalogaje kao podlogu možete upotrebiti oblande, piškote, keks ili palačinke koje ćete ređati kao tortu ili urolati pa iseći na komadiće, a za fil tu su razni kremovi, pudinzi, voćni i čokoladni nadevi, šlag...

Sve je stvar dovitljivosti i maštovitosti spajanja namirnica i njihovog dekorisanja. Magija zvana kanape staje u jedan zalogaj, a fuziju aroma i ukusa stvarate sami. Ne samo da ćete iznenaditi goste, već i sami sebe.

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.