Da li je ikada u redu krišom čitati poruke na telefonu vašeg partnera

Foto: MarieClaire.co.uk, datum: 31.08.2020.

Četiri od deset osoba će priznati da su njuškale po telefonu svog partnera i proveravale poruke barem jednom nedeljno…

Ipak, kako najnovije istraživanje pokazuje, ovo kršenje privatnosti ne mora uvek označavati kraj veze, iako mnogi misle da je upravo to slučaj. Čak iako ste veoma zaštitnički nastrojeni kada se radi o vašoj privatnosti, vaš radoznali partner ne mora uvek imati loše misli na umu kada pregleda vaš telefon. 

Čak dvadeset posto ispitanih muškaraca priznalo je da čekaju da njihova lepša polovina zaspi, kako bi na miru prelistali sve delove njenog telefona. Stručnjaci kažu da njuškanje po telefonu nikako nije dobra stvar, jer u većini slučajeva ona predstavlja pravo kršenje privatnosti i izaziva disbalans u jednoj vezi. Tom aktivnošću se uglavnom bave osobe koje su jednom već bile izdate, koje imaju nisko samopouzdanje, ili one koje su više posvećene svojoj vezi od njihovog partnera. 

Ako se ikada zateknete u situaciji da želite da pročitate poruke koje vaš partner razmenjuje sa drugim ljudima, morate se zapitati zašto mu ne verujete. Da li je u pitanju nesigurnost ili nisko samopouzdanje, a potom morate zaključiti odakle to potiče? To sve govori da morate poraditi na komunikaciji sa svojim partnerom, radije nego da se sakrivate sa njegovim telefonom u rukama i same pokušavate da saznate neku imaginarnu istinu.

Mnogi ljudi imaju granicu, koja ako se pređe predstavlja kraj veze, a za većinu, njuškanje po telefonu je upravo to. Skorašnja studija, koju su sproveli univerziteti, a koja se bavila motivacijom koja stoji iza njuškanja, pokazuju nam da čak i ukoliko saznate da vas partner proverava, to ne mora biti kraj vaše veze. 

Brojni parovi, onda kada se otkrije da jedno od njih nema dovoljno poverenja i želi da se uveri u to čitanjem privatnih poruka, iz te situacije izađu još snažniji i bliži. Ipak, morate imati na umu da čitanje poruka vašeg partnera može postati zavisnost koje se ne možete tek tako otarasiti, što definitivno nije zdravo. Ne smete biti u stanju konstantnog nepoverenja, a ako se kojim slučajem tako osećate, možda veza u kojoj ste nije prava za vas. 

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.