Trener Jennifer Lawrence deli 7 saveta za brži metabolizam

datum: 12.08.2018.

Nema sumnje da Jennifer Lawrence ima telo na kojem joj zavidimo.

Ali da li ste se ikada pitali kako je došla do njega? Ili ko je za to odgovoran? Ta osoba je David Kingsbury, poznat kao jedan od najboljih trenera na svetu. U njegovom impresivnom rezimeu našla su se neka od elitnih glumačkih imena Holivuda, poput Ryan Reynolds, Eva Green and Jake Gyllenhaal.

Kingsbury je otkrio tajne ishrane i vežbanja koje pomažu njegovim klijentima da se osećaju i izgledaju najbolje.

1. Napravite zalihe proteina. Protein je veoma važan za očuvanje mišića tokom plana u kome radimo na gubitku masnoća. Održavanje visokog nivoa će osigurati da zadržite sve te teško zarađene mišiće dok gubite telesnu masnoću. Kingsbury predlaže povećanje unosa proteina tako da 40% kalorija po obroku dolazi iz posnog mesa, poput piletine, dimljenog lososa, kao i tempeha i pasulja.

2. Radite kružni trening dva puta nedeljno. Kružni trening je brzi oblik fizičke aktivnosti koja podrazumijeva izvođenje serije treninga snage sa manje od normalne količine odmora. Ovakve vežbe stavljaju veliki pritisak na vaše telo i povećavaju sagorevanje masti posle sesije. Ovaj trening treba sprovoditi oko pola sata, dva puta nedeljno.

3. Ograničite unos ugljenih hidrata na 20% po obroku. Održavanje ugljenih hidrata pod kontrolom olakšava veći gubitak masti. Nezgodna stvar oko ugljenih hidrata je to što je veći njihov unos, to će više insulina proizvesti vaše telo. Insulin je hormon koji povećava skladištenje masti i sprečava telo da razloži masne kiseline.

4. Radite jednu sesiju treninga niskog intenziteta 60 minuta nedeljno. Sporiji treninzi (LISS) podrazumevaju kardio niskog intenziteta gde održavate isti tempo u određenom vremenskom periodu. Ovo je suprotno od treninga visokog intenziteta (HITT). Kingsbury kaže da je LISS odličan za sagorevanje masti jer "radi tako što povećava broj otkucaja srca do ciljane zone gubitka masti i zadržava ga tamo." Nastojite da održite svoj puls od 60% do 65% maksimalne srčane frekvencije tokom jednočasovnog treninga.

5.  Prestanite sa unosom alkohola. Postoje dva razloga zbog kojih bi trebalo da prekinete unos alkohola. Prvi su kalorije. Alkohol može imati duplo više kalorija u odnosu na proteine ili ugljene hidrate u istoj količini. Drugi razlog je što je alkohol razdražujući za stomak i postepeno oslabljuje jetru i bubrege. Kako je podloga oslabljena, hrana koju unosite neće imati maksimalan efekat.

6.  Svaki obrok treba da sadrži 40% masti. Masnoće su od suštinskog značaja jer obezbeđuju energiju našim telima koja im treba kako bi ispravno funkcionisala. "Mast je zapravo jedno od tajnih oružja za efikasan gubitak masnoće jer obezbeđuje energiju sa najnižim uticajem na nivo šećera u krvi i nivo insulina", objašnjava on.

7.  Kontrolišite želju za slatkisima. "Naši mozgovi ne registruju zašećerenu, masnu, jako obrađenu hranu na isti način kao i druge namirnice, a mi ne dobijamo iste "sit sam" signale", objašnjava Kingsbury. I dok prirodni oblici šećera koji se nalaze u voću dobijaju zeleno svetlo (naravno, umerenost je ključna), dodati šećeri su ti sa kojima Kingsburi ima problem. "Jedenje prekomerne količine dodatog šećera može imati štetne efekte na vaš metabolizam, što može dovesti do rezistencije na insulin, povećanja masti na stomaku, bolesti srca i masne jetre."

 

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.