Tom Ford: 5 činjenica o poznatom dizajneru

datum: 12.08.2018.

Modni dizajner i filmski reditelj, jedan je od najzanimljivijih ličnosti iz sveta mode. U fashion krugovima je poznat kao dizajner koji je izvukao modnu kuću Gucci iz bankrotstva i kao neko ko ume da udahne nov život prošlim trendovima i privuče modernu publiku.

Njegove zapanjujuće kreacije i provokativne reklame smo sigurni da ste već primetili, pa smo izdvojili i nekoliko informacija koje možda niste znali o poznatom dizajneru.

1. On je vegan

"Kada vidite kako se proizvodi životinjskog porekla prave i pod kojim uslovima, nestane svaka želja da ih koristite", rekao je. Pored toga, dizajner odbija da koristi prirodno krzno u svojim kolekcijama, zamenjujući ga veštačkim.

2. Tom je opsednut kupkama

Poznato je da ume i do četiri puta dnevno da se kupa. "Ležim u kupatilu pola sata, sto mi dozvoljava da se opustim i rabistrim um od loših misli".

3. Ne priča preko telefona

"Ne nosim telefon sa sobom, jer ne volim da pričam preko njega", rekao je jednom. Ipak, dizajner ima sve potrebne uređaje: iPad za čitanje knjiga ili scenarija i MacBook Air za komuniciranje i rad, dok iPhone koristi kao kameru. "U hitnim slučajevima, naravno, koristiću telefon, ali ja čak ni ne znam sopstveni broj".

4. On se ne goji

Svakog jutra, pre prvog kupanja, dizajner staje na vagu. "Ako se ugojim za više od jednog kilograma, ješću povrće dva ili tri dana dok se ne vratim na staru kliažu", rekao je Ford jednom. "Sada imam istu težinu kao i sa 33 godine".

5.  Lansiraće novu liniju kozmetike

Pored parfema, dekorativne kozmetike i odeće pod markom Tom Ford, dizajner je nedavno priznao da radi na još jednoj liniji kozmetike za muškarce i žene. Iako, "još nije spreman govoriti o ovome", obećao je da će predstavljeni asortiman iznenaditi kupce.

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.