Telo izvajano poput skulpture: Novi načini gubljenja centimetara

datum: 12.08.2018.

Kada pričamo o gubljenju centimetara i sužavanju obima, top modeli i najplaćeniji glumci Pariza, Los Anđelesa i Njujorka  imaju novo oružje. Ono nema veze sa vežbanjem, liposukcijom ili iscrpljujućim dijetama. Svi oni zakazuju termine sa guruima današnjice, takozvanim vajarima tela (body sculptors) i onima koji mogu da preoblikuju telo uz pomoć raznih masažnih tehnika. Smanjuju struk, oblikuju zadnjicu i toniraju tricepse.

U čemu leži tajna? U vezivnom tkivu koje nazivamo fascija. Ono formira opnu i ima je u celom telu, te na taj način štiti mišiće i organe. Zdrava fascija (fascia) je fleksibilna po svojoj prirodi, ali tokom godina, zadobijenih povreda ili određenog životnog stila (nošenja visokih štikli ili praktikovanja teških vežbi snage), može postati vrlo kruta i dovesti do bola u mišićima. Obučeni masažeri tvrde da čvrsta fascija može zarobiti mast u sebi, koja rezultira dodavanjem centimetara i gubljenjem telesne definicije.

Iako specifične tehnike variraju, stručnjaci dele uvreženo mišljenje da - ručna manipulacija može olabaviti fasciju i naterati je da se opusti, poboljša protok krvi i odstrani ćelije masnoće tako da se one prirodnim putem izbace iz tela. Međutim, nisu svi ubeđeni u ovu teoriju. Stručnjaci za fizikalnu medicinu tvrde da nema dokaza da je ovim načinom moguće preoblikovati telo.

Kako god bilo, žene se nadaju da će dok leže na stolu za masažu dobiti vitko i izvajano telo, i po koju modricu na tom putu. Ali da bi se videli rezultati potrebno je vreme. Trebalo bi bar tri meseca da posećujete salon jednom do dva puta nedeljno. Posle šest nedelja zadnjica i stomak će biti zategnutiji i moguće je izgubiti par centimetara u obimu bokova. Sesije od sat vremena su bolne i nimalo prijatne u početku, ali puno žena bi radije provelo sat vremena na takvoj masaži, nego tri sata u teretani.

Što su naslage starije i duže sede nagomilane na nepoželjnim mestima, to ih je teže ukloniti. Upornost i kontinuitet ovde daje rezultate. Naravno, za vaše telo ste odgovorni prvo vi sami, i ne morate se uvek oslanjati na profesionalca. Zato je ekspert Ashley Black patentirala spravu za ručnu upotrebu. Kako bi pomogla klijentima da održavaju mišiće u dobrom stanju između sesija, došla je na ideju da napravi spravu po imenu FasciaBlaster. To je dugački štap koji na sebi ima nekoliko krugova formiranih od oblih bodljica. Cilj je da se njime masirate tako što ga prevlačite preko butina i uranjate bodljikave delove. Što je duže koristite, tako se adhezija i spazam mišića razbijaju, pa će bodlje prodirati sve dublje u kožu. FasciaBlaster deluje i na celulit i tako tonira noge. Jer kada se fascija olabavi, masnoća ima mogućnost da se prerasporedi. Ova sprava je postala ultra popularna na socijalnim mrežama posebno od strane žena, upravo zbog uspešne bore protiv narandžine kore. Masaže su definitvno vrlo delotvorne, i samo je pitanje kako ćete ih vi praktikovati.

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.