Sve što morate znati o odlaganju menstruacije

datum: 10.09.2018.

Da, i to je moguće…

Odlaganje menstruacije je nešto što je svaka od nas barem jednom u panici tražila na internetu, obično u stanju čistog očaja. Sve smo htele da odložimo taj trenutak samo na par dana – bilo da se radi o godišnjem odmoru, sastanku ili jednostavnoj činjenici da još uvek nismo spremne da se sučeljimo sa našom mesečnom gošćom.

Dobra vest je da je odlaganje menstruacije sasvim moguće, a da postoji više načina da se to izvede, sa različitim tehnikama u zavisnosti od vremena, situacije i efikasnosti.

Neke žene primenjuju klasičnu tehniku tako što konzumiraju kontraceptivne pilule dan za danom, preskačući menstruaciju tako u potpunosti. Ipak, ako ne konzumirate kontraceptivne pilule ima nade i za vas.

Kako se odlaže menstruacija kada konzumirate pilule za kontracepciju?

Pa, znajte da je ovo oproban i testiran način, a sve dok nemate nuspojave ovo je definitivno efikasna opcija. Kada dođete do kraja ciklusa svojih tableta, umesto da pravite propisanu pauzu, jednostavno krenite sa novom rundom istih. Možda ćete imati sitno krvarenje, ali trebalo bi da na taj način preskočite ceo mesečni ciklus.
Moramo napomenuti da ovo ne biste smele da radite više od tri meseca za redom.

Kako odložiti menstruaciju bez kontraceptivnih pilula?

Pa, u ovom slučaju, situacija je malo teža, ali je i dalje izvodljiva. Za početak, možete kupiti tablete koje upravo i tome služe, ali ćete morati da posetite svog lekara kako biste dobile recept. Ove tablete se piju tri puta na dan, tri dana pre ciklusa, nastavljajući koliko god dana da vam je potrebno.

Da li se menstruacija može odložiti prirodno?

Ovo je pitanje kojim se mnogi bave, jer postoje ljudi koji se klanjaju prirodnim lekovima. Drugi, pak, tvrde da to nije moguće. Navodno, menstruaciju možete odložiti tako što pijete dosta vode, redovno vežbate i kontrolišete svoj novi stresa. Tu su i neke drastičnije metode, poput izbacivanja začinjene hrane, i konzumacije limuna. Neki kažu da se menstruacija može odložiti ako popijete dve kašike sirćeta i želatina pomešanog sa vodom.

Moramo da napomenemo da ovde metode nisu dokazane, te da ne možemo da tvrdimo da su delotvorne.

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.