Galerija: retke fotografije Marilyn Monroe koje verovatno nikada niste videli

Foto: MarieClaire.com, datum: 30.09.2020.

Kada kažete ime Marilyn, samo jedna žena vam pada na pamet…

Zavodljiva plavuša, ikonična Marilyn Monroe. Njeno pravo ime bilo je Norma Jean Mortenson, a rođena je 1.juna 1926.godine, a odvedena je u hraniteljsku porodicu kada je imala samo dve nedelje. Njena majka, Gladys, imala je istoriju psihičkih problema i često je bila hospitalizovana. Norma je svoje detinjstvo provela u brojnim hraniteljskim porodicama, napuštajući srednju školu sa petnaest godina. 

Tokom II svetskog rata, ona je radila u fabrici municije, gde je ujedno otkrivena i započela svoju karijeru kao pin-up model. 1946.godine, ona je potpisala svoj prvi filmski ugovor, a malo nakon toga, ona je usvojila svoje novo scensko ime i svoju braon kosu zamenila plavom. 

Za samo nekoliko godina, Marilyn je postala jedna od najslavnijih glumica sveta, što zbog svog predivnog izgleda, što zbog nemirnih veza sa slavnim muškarcima. Uprkos njenom nemirnom ličnom životu, Marilyn je osvojila brojne fanove širom sveta, svojim nežnim glasom, ponašanjem i predivnim osmehom. Pored toga, ona je bila vrhunski biznismen, izazivajući pravu revoluciju u svetu filma.

Savetujemo vam da se udobno smestite i prelistate našu galeriju sa četrdeset retkih slika slavne plavuše, koje verovatno do sada nikada niste videli.

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.