6 zanimljivih činjenica o Gisele Bündchen

datum: 01.11.2020.

Najpoznatija Brazilka, supermodel Gisele Bündchen, nastastavlja da zadivljuje, ne samo lepotom već i dobrim delima.

Jedna od najzaposlenijih manekenki ikada – prema nekim istraživanjima hodala je na revijama peko 500 puta i krasila oko 7000 naslovnih strana magazina širom sveta – uspešno kombinuje privatni život, pisanje knjige i dobrotvorne aktivnosti. Ako ste se ikada pitali kako se bivši Viktorijin anđeo našao u modnoj industriji, ili kako je izgledao njen uspon ka modnom vrhu, otkrivamo vam u ovoj listi.

1. Gisele je rak u horoskopu

Rođena je 20. jula 1980. "Ja sam Rak. Mala kraba koja voli kuću, štiti svoje ognjište, voli prijatne i ušuškane stvari, tako da mi je buka modne industrije izgledala strano. Uvek sam pitala: Mogu li da idem kući nakon snimanja?"- rekla je.

2. Prvi put je primećena u Mekdonaldsu

Odrasla u malom gradu, Gisele je kao tinejdžerka želela da postane odbojkašica, ali ispalo je drugačije. Sa 14 godina otputovala je u Sao Paulo i dok je večerala u Mekdonaldsu, privukla je pažnju modnog skauta svojim nekonvencionalnim izgledom.

3. Tom Brady je nije zainteresovao u početku

Prvi susret se desio 2005. godine. Gisele i Leonardo DiCaprio su upravo raskinuli, a Tom je bio sa Bridget Moynahan. Model je tada izjavila: "Previše je muškaraca na planeti da bih jurila za onim koji ima devoku". Ipak, krajem 2006, nakon što je sportista okončao romansu sa glumicom, putevi su im se ukrstili.

4. Kreirala je liniju prirodne kozmetike pod nazivom Sejaa

Kako se kao mlada borila sa bubuljicama, želela je da kreira kozmetiku koja će pomoći tinejdžerima da se izbore sa ovim problemom, ali i niskim samopouzdanjem. "Želela sam da naučim devojke da vole sebe i da se staraju o svome telu. Koja je prva stvar koju vidite svakog jutra? Lice! Šta stavljate svaki dan na lice? Kremu! Napravila sam najjednostavniju, najčistiju, svakodnevnu kremu i ona dolazi sa afirmativnom porukom".

5. Meditira svaki dan od svoje dvadesete godine

Gisele je je pristalica zdravog načina života, a meditacija joj omogućava da postigne harmoniju. Njeni svakodnevni rituali uključuju meditaciju, jogu, kao i strogi režim ishrane.

6. Učestvovala je na 47 audicija 1997. u Londonu

I na mnogima je odbijena uz objašnjenje da joj je "nos bio prevelik". Prekretnica u njenoj karijeri se desila nakon čuvene Alexander McQueen "kišne" revije, kada joj je legendarni kreator dao nadimak "the Body" zbog sposobnosti da šeta u visokim štiklama čak i na klizavoj pisti.

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.