Trendy i učinkovito: ulje kao najbolji način nege kože lica i tela

datum: 03.08.2020.

„Ako pratimo prirodu kao vođu, nikad nećemo zalutati“. Ova Ciceronova misao primenjiva je i na negu naše kože, gde prirodni sastojci postaju imperativ. Zbog toga se sve češće okrećemo prirodnim uljima – univerzalnoj nezi koja će našu kožu učiniti zdravom i blistavom. Njihovom kombinacijom i pravilnom upotrebom hidriraćete svoju kožu, pospešiti formiranje novog sloja kolagena, pa čak i smanjiti vidljivost strija, ožiljaka i pigmentnih promena. Ovo su neka od najpoznatijih i najzastupljenijih u svakodnevnoj rutini nege žena širom sveta.

•    ULJE LAVANDE

Prepoznato je kao dobar saveznik u smanjenju iritacija i generalnom očuvanju zdravlja kože. Svega nekoliko kapi ovog ulja umiriće kožu i dubinski je negovati. Posebno se preporučuje osobama sa masnom kožom lica, jer balansira nivo sebuma. Umirujućeg je mirisa, tako da će brzo postati jedno od vaših omiljenih ulja. 

•    ULJE RUZMARINA

Kada kažemo ruzmarin, prve asocijacije su venčanja i svadbeni običaji. Ipak, reč je o biljci koja je dobro poznata ne samo po svojoj simbolici, već i po praktičnim benefitima za naš organizam. Ruzmarin utiče na varenje, smanjuje simptome upale grla, prehlade i gripa, poboljšava pamćenje. Ukoliko ga u obliku ulja koristimo za negu kože, poboljšaće cirkulaciju, regulisati lučenje sebuma, otkloniti nečistoće i nahraniti kožu. Ruzmarin je bogat antioksidansima i stoga, njegovo ulje ima pozitivno podmlađujuće dejstvo. 

•    ULJE NEVENA

Nežne latice nevena u sebi kriju dragocena svojstva. Neprocenjiv je i u nezi kože. Proizvodi na bazi ovog nežnog narandžastog cveta hidriraju kožu, smanjujući pojavu i simptome suve kože. Ulje nevena takođe poboljšava cirkulaciju, utičući na zarastanje ožiljaka i rana. Bogato je antioksidansima zahvaljući kojima doprinosi sprečavanju ubrzanog starenja kože.

•    ULJE KAMILICE

Nekima je do sada možda bila omiljeni čaj, a sada je vreme da mnogima postane i jedno od omiljenih ulja. Kamilica se preporučuje za negu svih tipova kože, a preparati na bazi kamilice hidriraju kožu, smanjuju iritacije, usporavaju starenje, a pomažu i kod promena u boji kože, odnosno hiperpigmentacije koja se može javiti usled izlaganja sunčevim zracima.

Pojedina ulja moguće je direktno nanositi na lice, druga se pak moraju razblažiti i zbog toga je, ukoliko sami pravite svoju mešavinu, važno biti pažljiv u njihovom odabiru i kombinovanju. Možete se odlučiti i za neke na tržištu dostupne proizvode poput ulja za negu kože lica i tela Bio-Oil, koje u svom sastavu sadrži prirodna biljna ulja (lavanda, ruzmarin, neven, kamilica) i vitamine A i E koji utiču na zdravlje i izgled kože. 

Ulje ima izuzetnu sposobnost da poboljša izgled i kvalitet kože, a sada je idealno vreme da se u to uverite. 
 

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.