Koliko često treba šišati kosu

datum: 14.10.2018.

Češće nego što mislite…

Svaka čast svima onima koji redovno posećuju frizera i skraćuju krajeve svoje kose. Ako ćemo biti u potpunosti iskreni, većina nas ne zna odgovor na pitanje koliko često treba ići na šišanje.

Svi znamo koliko često treba da peremo kosu – što za vašu informaciju, zavisi od tipa vaše kose, za slučaj da ste se nadali odgovoru koji odgovara svima.

Ipak, kada nas život savlada, šišanje je pri samom dnu naše liste obaveza. Kada konačno dođemo u salon, često nam kažu da moramo dolaziti na svakih šest nedelja itd itd, ali, da li je i to zaista tačno?

Pa, sudeći po frizeru slavnih, Juliji Olofsson, i to većim delom zavisi, baš kao i pranje kose, od tipa frizure i dužine vaše kose.

Koliko kose treba odseći?

Pa, u slučaju duge kose, Julia preporučuje skraćivanje od 1.25 cm na svakih deset nedelja. Na taj način, dobijate 2.5 cm rasta kose, ali se ratosiljate onih tankih, oštećenih i procvetalih krajeva.

Isto održavanje važi i za stepenaste frizure, ukoliko želite da ih održite svežim.

Za kratku kosu, Julia preporučuje šišanje na četiri do šest nedelja, dok je u slučaju kose srednje dužine, optimalno vreme izmeđiu šest i osam nedelja.

Zašto? Pa, kraće frizure brže gube svoj oblik, pa ih morate održavati češće kako bi zadržale svoj izgled.

Ako imate kovrdžavu kosu, trebalo bi da idete samo jednom ili dva puta godišnje.

Eto. Sada i tu obavezu možete precrtati sa svog spiska, bez griže savesti.

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.