Kako savršeno naneti mat karmin

datum: 30.11.2020.

Sve žene jednostavno obožavaju mat karmine.

Oni su odvažni, ali ne i preterani, uglađeni, ali ne previše formalni. Savršeno izgledaju tokom ležernih izlazaka, ali su genijalna opcija za formalne večere. Jedina stvar na koju se ljudi žale kada se radi o mat karminima jeste dehidracija i činjenica da pred kraj dana može izgledati loše. Dobre vesti su da postoji isprobani i delotvorni režim, koji vam može pomoći da sve ove probleme rešite pre nego što se oni pojave. 

Postoje trikovi za savršeno nanošenje svake vrste karmina, ali su mat boje pomalo nezgodne, jer odaju sve svoje mane. Mi vam ovog puta predstavljamo vodič za uklanjanje istih: 

Ekfolirajte svoje usne

Kako biste sprečili isušivanje usana kasnije, eksfolirajte ih pre nanošenja karmina. Koristite nežni scrub kako biste uklonili mrtve ćelije kože, zbog čega će vaše usne izgledati glatko i sveže. Mnogi scrubovi sadrže i hranjive sastojke u sebi, poput ulja jojobe, vitamina E i šea putera, tako da ćete, ukoliko ih koristite redovno, svoje usne oporaviti i zadržati nežnim. 

Hidrirajte ih maskom 

Maske za usne prodiru duboko u kožu, kako bi vam pružile uživanje u više beneficija odjednom. Usne zapravo imaju samo tri ili četiri ćelijska sloja kože, pri čemu je ostatak tela pokriven sa oko petnaest slojeva, a one istovremeno ne proizvode sebum koji je prirodni izvor hidratacije. Samim tim, one su daleko podložnije UV oštećenjima i drugim nepogodnim stvarima za razliku od ostatka vašeg tela. 

Nanesite prajmer

Posao prajmera za usne jeste da ih pretvori u glatko platno, spremno za svaki vid sjaja, olovke ili karmina koji planirate da naneste. Pošto savršene mat usne zahtevaju podjednako nanešenu boju, prajmer će biti vaš najbolji prijatelj.

Definišite usne olovkom

Pre nanošenja svog omiljenog karmina, nanesite olovku za usne, koja će vam pomoći da ne pređete liniju i lepo ih definišete. Idealno bi bilo da koristite mat olovke koje su istog tona kao i karmin koji ćete koristiti. Ukoliko ne možete da nađete istu nijansu, odaberite malo tamniju. 

Matirajte svoj omiljeni karmin 

Kada ste obavili scrub, hidriranje, prajmer i olovku za usne, konačno ste spremni za nanošenje karmina. Trudite se da ne nanosite više od jednog sloja, jer vam to može poremetiti izgled tokom dana. 

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.