7 saveta za negovanu kovrdžavu kosu

datum: 01.11.2020.

Nega kovrdžave kose nije laka, iako to na prvi pogled može delovati tako. Kosa se lako umrsi, konstantno vas nervira taj jedan pramen što nije na svom mestu i ponekad vam se čini da imate gnezdo na glavi. Bez spominjanja muka sa češljanjem i sušenjem, složićemo se, kovrdže traže mnogo vremana i posvećenosti.

Put do lepih, derinisanih uvojaka i zdrave kose je dug i krivudav, pa smo pripremili 7 koraka koji će vam pomoći da uskoro stignete do cilja.

1. Zaboravite na česta pranja i izbegavajte šampone sa sulfatima. Oni isušuju kosu i čine da kovrže i kosa izgledaju jos bujnije.
2. Posvetite vreme češljanju. Naoružajte se strpljenjem i počnite sa raspetljavanjem krajeva, pa postepeno idite ka temenu. Češalj sa širokim zupcima će biti vaš najbolji prijatelj.
3. Sušite kosu prirodno ili fenom na najnižoj temperaturi. Izbegavajte grubo trljanje peškirom.
4. Koristite ulja. Ona će pomoći definisanju lokni, pružiti negu krajevima i štititi ih od spoljnih uticaja.
5. Nađite svoj regenerator ili masku.  Ovaj tip kose je često suv i treba mu hidratacija, pa ove proizvode možete držati i duže od preporučenog vremena na pakovanju.
6. Koristite dodatne proizvode za negu i stilizovanje. I drogerijski brendovi imaju posebne linije za ovaj tip kose, te izaberite kremu, gel ili penu za kovrdže.
7. Pronađite frizera koji zna da radi sa kovrdžavom kosom i redovno skraćujte krajeve.

I ne, ne obazirte se na komentare tipa: A jesi li probala da ispraviš kosu? Prigrlite svoje kovrdže i trudite se da im pružite najbolju negu jer su one deo vašeg identiteta i nešto što vas izdvaja.

 

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.