6 ključnih saveta za savršene obrve

datum: 29.07.2018.

Ako ste upravo na vratima i krećete iz kuće, pogledajte u ogledalu još jednom svoje obrve. Ako su dobro oblikovane i uredne – izgledaćete svežije i lepše, čak iako je to jedina šminka koju ste naneli tog jutra.

Da, to je korak koji smo obično preskakale, ali koji kada jednom usavršite – pitaćete se zašto niste počeli ranije. Za pravilnu definiciju pomoći će vam brojni proizvodi. Pinceta i gel za obrve su obavezni za definisanje, dok za popunjavanje možete koristiti olovke, senke i pomade. Birajte proizvode prema looku koji želite da postignete, a ovo su saveti kojih bi trealo da se pridržavate ako razmišljate da sledeći put ispod selfija stavite hashtag #BrowsOnFleek!

1. Obratite paznju na boju. Ako ste plavuša svoju nijansu verovatno ćete naći pod nazivom ash blonde ili sand brown. Za brinete birajte medium brown i chocolate, a ako ste crnokosa – dark brown ili granite.

2. Za svakodnevno šminkanje i prirodan izgled obrva dovoljno je da ih začešljate, lagano popunite olovkom ili senkom, i ponovo pređete češljićem kako bi uklonile višak boje.

3. Nanesite malo korektora ili olovke u boji kože tik uz donji luk obrve i dobro izblendajte. Na ovaj način definisaćete obrvu i otvoriti pogled.

4. Pigment olovke ili senke koncentrišite na delovima koji su proređeni. Takođe, prva polovina obrve je uvek manje pigmentovana u odnosu na luk i kraj. Jer, sigurni smo, ne zelite umesto obrva "bananice".

5. Oblikujte i popunite obrve gelom. Neki od njih mogu imati pigmente ili biti obogaćeni vlaknima što daje prirodan look i blago fiksiranje.

6. Za naglašenije obrve koristite pomade i nanesite ih pomoću tanke, kose četkice kako biste zadržali preciznost.

Na kraju, izdaljite se i pogledajte još jednom svoje obrve. Ako izgledaju prirodno i izbalansirano sa ostalom šminkom i licem, čestitamo, upravo ste trijumfovali!

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.