5 ključnih koraka za savršeno isfeniranu kosu

Foto: MarieClaire.co.uk, datum: 31.08.2020.

Salonski rezultati, kod kuće!

Verovatno svoju kosu sušite fenom nekoliko puta nedeljno, ali, budite iskreni – koliko puta rezultati ispadnu ravni kao što želite? Feniranje kose je poput pokušaja pripreme crème brulee – previše toplote previše brzo i dobićete izgoreli haos. 

Baš zato smo odlučili da porazgovaramo sa stručnjacima, koji će sa nama podeliti sve svoje tehnike i otkriti nam tajne zanata, uz pomoć kojih ćemo svaki put kada se feniramo postići fenomenalne rezultate. Verujemo da će vam i vaša kosa biti zahvalna. 

Prvi korak – priprema 

Očešljajte kosu četkom. Korišćenje pravog proizvoda pre feniranja će sačuvati krajeve vaše kose i pomoći će vam da sačuvajte svoj volume duže vreme. Uvek koristite proizvode koji će štititi vašu kosu od toplote.

Drugi korak – grubo sušenje kose

Sušite svoju kosu fenom, bez četke, toliko da ona bude devedeset posto suva. Potom, podelite je i počnite sa stilizovanjem. Na ovaj način ćete smanjiti vreme feniranja i manje puta ćete morati da pređete preko jednog pramena, što dalje dovodi do manje toplote na svakom delu kose. 

Treći korak – fenirajte deo po deo

Uvek fenirajte svoju kosu od napred prema pozadi, počevši od dela oko lica i temena, jer su to najvidljiviji segmenti. Ako radite suprotno, prednji deo kose će već biti suv dok dođete do njega i teže će se ispraviti. 

Četvrti korak – fenirajte u suprotnom smeru

Povucite svoju kosu unapred, češaljući je. Nežno savijajte pramen pop ramen velikom četkom, kada dođete do krajeva. Ponovite sve do donjih slojeva, a potom svoju kosu vratite nazad uz pomoć češlja. Na ovaj način ćete dobiti znatno više volumena. 

Peti korak – koristite svoje uši kako biste kreirali talase 

Konačno, podelite svoju kosu kao i inače i stavite je iza uha, a ako je moguće, uradite to dok je još topla. Vaše uši sun a savršenoj visini za stvaranje frizure koja uramljuje lice. 

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.