3 ključna pravila osetljive kože

Pera, datum: 09.08.2018.

Kada je u pitanju osetljiva koža, stvari mogu biti mnogo komplikovanije nego što se na prvi pogled čini. Recimo, želele biste da uklonite nesavršenosti ili poništite štetan uticaj sunca, ali nanošenje previše aktivnih sastojaka može učiniti da vam koža pati.

"Senzitivnost kože je odraz našeg načina života", kaže dermatolog Dr Jacqueline Matulich, koja preporučuje prestanak upotrebe alkohola, alfa-hidroksi kiselina, vitamina A i parfema u kozmetici, ako vam lice poludi. Ona savetuje da se pridržavate ovih navika kako biste se rešili problema:

1. Pojednostavite
Da, naslojavanje je okej. Ali ako vam koža ne reaguje dobro, smanjite broj proizvoda koje nanosite i izbegavajte proizvode koji kombiuju više aktivnih sastojaka.

2. Potražite hipoalergenske formule
U rutinu uključite neiritantan, bez mirisa i bez konzervansa proizvod koji hidrira i stvara privremenu, zaštitnu barijeru, dozvoljavajući osetljivoj koži da se oporavi.

3. Bez sapuna
Birajte čistač koji ne sadrži sapun kako biste smanjili crvenilo i suvoću lica odmah nakon umivanja. Ili zanemarite gelaste čistače i odlučite se za micelarnu vodu.

Foto: marieclaire.co.uk

 

© 2021 MarieClaire | All rights reserved.