Modni vodič: kada nositi gležnjače, a kada duboke čizme?

Foto: Pinterest, datum: 17.11.2019.

Moderna definicija čizme je obuća koja prekriva ili čitavo stopalo ili donji deo noge.

Od davnina, ljudi nose neku vrstu čizama, što zbog zaštite od vremenskih prilika i neprilika, što zbog njihove privlačnosti. 

Za moderne žene, čizme su idealna opcija tokom hladnije sezone u godini. Sa vremenom koje postaje sve hladnije, čizme su naravno daleko bolja i bezbednija opcija od tradicionalnih potpetica, jer svakako ne želite da se osetite kao Bambi na ledu. Ipak, dok su i duboke i kratke čizme “in” ove sezone, da li su gležnjače zaista pogodne za svaku od nas?

Jako je važno znati kada treba nositi gležnjače, a kada dublje modele čizama. Prvo, morate odrediti da li imate duge ili kratke noge. Žene koje imaju kratke noge, posebno u predelu lista, verovatno će izgledati bolje ako obuju duboke čizme umesto plitkih modela. Dublje čizme će vizuelno izdužiti njihove noge i samim tim im podariti daleko uglađeniji izgled. 

Ipak, žene sa kratkim nogama mogu nositi i gležnjače, posebno ukoliko poslušaju nekoliko saveta koje ćemo im dati na tu temu. Na primer, one mogu nositi gležnjače, ukoliko se one po boji uklapaju sa pantalonama ili haljinama. Na taj način će stvoriti iluziju dužine nogu, iako imaju nižu građu. 

Idealni tip pantalona za kombinovanje sa gležnjačama su one sa dugačkim, širokim nogavicama. Pored toga, niže devojke i žene će izgledati sjajno u gležnjačama kada ih upare sa suknjom ili haljinom i dugačkim kaputom, dužine do ispod kolena. 

Sa druge strane, žene sa dužim nogama će imati sjajne beneficije od gležnjača. Kako su njihovi listovi duži, mnjihiove noge neće izgledati isečeno zbog kraćih čizama. 

Kada se radi o bilo kojim čizmama kako za visoke i niske žene, one moraju savršeno odgovarati njihovom gležnju i listu. Ako je čizma previše usla ili široka u jednom od ova dva dela tela, ona neće izgledati lepo i pokvariće utisak koji pokušavate da ostavite. 

Veoma je važno odabrati model koji ima petu od barem pet centimetara, jer će to dodati eleganciju vašem izgledu. 

Ako je verovati istoriji i osloniti se na nju, niti kratke niti duboke čizme nikada neće izaći iz mode. Ako ih kombinujete na pravi način, možete nositi oba ova modela tokom čitave jeseni i zime.

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.