Kako nositi flanel – must have za jesen

Foto: marieclaire.com, datum: 09.10.2018.

Flanelske košulje, napravljene od nežnog materijala, definitivno su prisutne u svakom garderoberu.

Tokom jeseni, flanelske košulje se nose zakopčane, otkopčane preko majice, vezane oko struka i slično, ali ako ćemo iskreno, to su već neki oprobani, ustaljeni načini, koji su mnogima dosadili. Mi smo ovog puta pretražili internet i modne arhive u potrazni za novim idejama, pa vam predstavljamo pet svežih načina za nošenje flanela. Odaberite svoju omiljenu varijaciju i počnite da nosite flanel već sutra.

Slojevitost

Za razliku od glomaznih vunenih džempera, flanel je optimalan za slojevitost. Ako pogledate sliku, kariranu košulju možete nositit preko grafičkog pulovera, u kombinaciji sa moto jaknom. Kako biste sprečili da slojevi u potpunosti sakriju vašu figuru, odaberite jaknu koja je do kukova, pri čemu će flanelska košulja veoma malo izvirivati ispod nje. Trendi komadi poput unikatnog para čizmica i naočara za sunce pretvoriće vas u zvezdu uličnog stila.

Delimično upasano

Glomazne flanelske košulje bi trebalo da budu široke i komotne, ali da vam savršeno odgovaraju na ramenima i rukama. Umesto kombinovanja sa farmerkama, probajte da ih uparite sa jogger pantalonama. Ne samo da su one komotne i udobne, već će vašem stilu dati dozu neke sportske vibracije. Umesto patika, obujte mule sa kitten potpeticama.

Flanel + suknja

Flanel i farmerke? Predvidivo. Flanel i suknja? Neočekivano. Nosite svoju košulju od flanela kao i svaku drugu, pa je uvucite u suknju pencil ili a kroja. Ova kombinacija će vaš ležerni komad učiniti prefinjenim, savršenim za kancelarije. Završite sve crvenim čizmama i naočarima za sunce.

Vezano oko struka

Pa, da, svi smo ovo već radili. Minimalistička majica, košulja po vašem izboru i par farmerki. Ako smatrate da samo srednjoškolke ovako nose svoje košulje, setite se da ovakav stil neguju zvezde uličnog sitla i modeli. Ovaj trik je praktičan ne samo kada je vreme promenljivo, već i onda kada želite da dodate stilski element svojoj odevnoj kombinaciji.

Flanelska košulja i koledž jakna

Iako su koledž jakne kod nas samo modni predmet, a ne obeležje fakulteta koji ste pohađali, one su ultra moderne. Brendovi poput Miu Miu imaju svoje varijacije na ovu temu. Kombinacija flanelske košulje i koledž jakne možda nije intuitivna, ali savršeno radi. Da biste dodatno začinili ovaj odevni ansambl, dodajte mu combat čizme.

 

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.