Šta je Olaplex i čemu on služi?

Foto: MarieClaire.co.uk, datum: 07.09.2019.

Otkrivamo sve detalje o jednom od najpopularnijih tretmana kose…

Olaplex tretman kose jedan je od najvećih napredaka u ovoj sferi godinama unazad, ali da li on zaista može oživeti oštećenu i lomljivu kosu? 

Kim Kardashian se prema navodima “kune” u Olaplex tretman, jer uz pomoć njega menja svoju boju kose iz crne u platinasto plavu bez oštećenja. Mi smo odlučili da pitamo profesionalne frizere i otkrijemo istinu koja stoji iza ove veoma zvučne reči. 

Šta je Olaplex? 

Olaplex je kompanija koju je osnovao Dean Christal, koji se udružio sa naučnicima Dr Craid Hawker i Dr Eric Pressly, kako bi zajedno kreirali novi molekul koji kosu popravlja iznutra, ispravlja je i osvežava oštećenu strukturu. 

Za koloriste, Olaplex je promenio sva pravila igre, jer on maksimalno pojačava snagu kose stvarajući ponovo prekinute disulfid sumporne veze u dlaci, zbog čega ona ima puniji izgled, snažniji i zdraviji osećaj. Veze u dlaci se kidaju kada se kosa boji, i kada je podložena redovnim hemijskim i toplim tretmanima. Olaplex vam daje priliku da ponovo uspostavite strukturni integritet kose, a pogodan je za sve tipove. 

Kada se koristi Olaplex? 

Za najbolje rezultate, važno je koristiti Olaplex tokom tretmana bojenja kose, a ne samo posle njega. Upravo ovde dolazi do zabune, jer brojni ljudi misle da je Olaplex čarobni štapić koji će vam izlečiti sve ispucale krajeve. Naučno je dokazano da ovaj tretman radi iznutra na kosi, za razliku od običnih kondicionera koji rade samo površinski oštećene slojeve. 

Olaplex je podeljen u tri glavne faze, a upotreba svake ima svoje vreme. 

Da li Olaplex zaista deluje?

Sa tako sjajnim kritikama i podrškom poznatih, da li zaista ne moramo brinuti o oštećenju kose tokom farbanja i stilizovanja? Pa, ne baš. Olaplex će ublažiti oštećenje koje nastaje na kosi tokom njenog hemijskog tretiranja, ali vas ne može spasiti suvih krajeva i sličnih muka koje nas svakodnevno muče. Vaša kosa i dalje od vas traži pažnju ljubav i negu, bilo da koristite Olaplex ili ne. 

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.