Osam trikova za savršeni pedikir kod kuće

datum: 31.08.2020.

Ponekad, poseta salonu jednostavno ne može biti deo vaše dnevne rutine…

Svako od nas ima izobilje obaveza koje nas sprečavaju da se kvalitetno odmorimo i provedemo vreme sa voljenim osobama, a kamoli da odemo na manikir ili pedikir. Ipak, kada postajete očajne zbog ispucalog laka za nokte i peta koje su grube kao šmirgla, znajte da postoji rešenje: pedikir u kućnoj varijanti, koji se može uraditi u samo osam koraka. 

Odlučili smo da podelimo sve detalje postupka sa vama, a verujemo da će vas njihova lakoća možda navesti da se u potpunosti odreknete poseta salonu: 

Prvi korak: uklonite stari lak

Skidačem laka i vatom uklonite sve delove starog laka, koji se i dalje drže na vašim noktima. Koristite skidače laka bez acetona, jer vam aceton može isušiti kožu oko noktiju. Ako ispod slojeva starog laka naiđete na žućkaste fleke, utrljajte malo ulja za zanoktice preko njih. 

Drugi korak: priuštite sebi kupku za stopala

Kada su vaši nokti u potpunosti čisti, vreme je za prijatnu kupku za vaša stopala. Napunite kadicu toplom vodom i dodajte nekoliko kapi gela za tuširanje. Ubacite malo mirišljavih soli ili morske soli takođe, uz esencijalna ulja poput limuna, čajevca ili kamilice. Držite svoja stopala potopljena petnaestak minuta, a potom ih izvadite i osušite peškirom.

Treći korak: otarasite se mrtve kože

Koristite kamen za pete kako biste uklonili sve slojeve mrtve kože sa svojih stopala, ali vodite računa da ne preterate. Možete koristiti i piling ili scrub za stopala, koji će vam znatno olakšati posao. 

Četvrti korak: isturpijajte i oblikujte svoje nokte 

Sada, kada su vam stopala lepa i nežna, posvetite pažnju svojim noktima. Grickalicom ili makazicama za manikir skratite svoje nokte ravno, kako biste izbegli urasle nokte i sav bol koji ta pojava sa sobom donosi. Kada ste zadovoljni dužinom, uzmite turpiju i nežno zaoblite uglove svojih noktiju, toliko da oni ne budu oštri. Potom, uzmite buffer turpiju i kreirajte glatku površinu, na kojoj će lak izgledati savršeno.

Peti korak: pripremite svoja stopala

Ovaj deo tretmana možete otpočeti tako što ćete naneti ulje za zanoktice na bazu svog nokta. Ono će vam pomoći da se zaštitite od bakterija, ujedno vam olakšavajući povlačenje zanoktica, koje možete uraditi drvenim ili metalnim alatom. Hidrirajte svoja stopala omiljenim losionom ili kremom, koje ćete nekoliko minuta masirati u kožu, vodeći računa o zanokticama ili bilo kojim suvim delovima. Potom, uzmite separatore prstiju (kuglice od vate i ubrusi se takođe mogu koristiti) kako biste sebi olakšali lakiranje i sprečili prenos laka sa jednog nokta na drugi. 

Šesti korak: nanesite bazni sloj

Nađite položaj u kom možete svoja stopala držati mirnim i potom počnite sa nanošenjem baznog sloja, koji će ih ojačati i ujedno učiniti da vaš lak duže traje. Počnite na središnjem delu baze nokta iznad zanoktice i povucite četkicu prema gore. Uradite isto sa leve i desne strane, tako da je nokat u celosti prekriven. Ostavite bazni sloj dva minuta da se osuši, pre nego što nanesete odabranu boju. 

Sedmi korak: nanesite svoj lak 

Kada odaberete boju laka za nokte, nanesite tanak sloj na svaki nokat. Sačekajte dva minuta da se osuši, a potom nanesite drugi sloj. Koristite isti šablon za nanošenje, koji smo vam predstavili u delu u kom smo govorili o bazi. Potom, sačekajte još dva minuta da se lak osuši i nanesite gornji sloj koji će vam pružiti sjaj i zaštitu. 

Osmi korak: osušite svoje nokte

Nekim lakovima za nokte treba dosta vremena da se osuše, a kako biste ubrzali taj proces, možete potopiti svoja stopala u hladnu vodu i sačekati nekoliko minuta. Drugi načini za ubrzavanje ovog procesa uključuju završni sloj koji se brzo suši, fen za kosu sa hladnim podešavanjem i baby ulje. Ako idete gel putanjom, kupite sebi UV lampu, koja će prepoloviti vreme sušenja. 

Dakle, kao što i same vidite, ponekad vam poseta pedikiru zaista nije potrebna. Izdvojte dvadeset minuta svog vremena, pustite omiljenu muziku i uradite to same!
 

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.