5 glavnih beauty trendova za jesen

Foto: Pinterest, datum: 06.09.2019.

I dok polako svoje kupaće kostime i sandale slažemo i odlažemo jer nam se bliži kraj leta, isto to radimo i sa svojom beauty rutinom…

Svetlucave hajlajtere i narandžaste karmine menjamo tonovima i trendovima koji su pogodniji za hladnije dane. Ovog puta, odlučili smo da vam otkrijemo pet jesenjih beauty trendova koji će se dopasti svima, uz načine na koje ih možete isprobati. 

Mat crveni karmin 

Letnja sezona je namenjena jarko obojenim usnama sa tonovima kao što su vatrena narandžasta, ciklama i druge boje, ali tokom jeseni, klasična mat crvena boja je pun pogodak. Njen baršunasti finiš i dugotrajnost su sve što nam srce želi. Nemojte dozvoliti da vas zavaraju i navedu da pomislite da su mat crveni karmini namenjeni noćnim avanturama – klasični crveni karmin možete nositi bilo kada i bilo gde. Crveni karmin nam daje samopouzdanje i moć, baš kao mala crna haljina ili naše omiljene farmerke. 

Isprobajte ovaj trend tako što ćete prvo eksfolirati svoje usne i potom na njih naneti hidrirajući balsam. Ako nemate prajmer za karmin, možete naneti sloj svog tečnog pudera i potom olovku za usne, koja ima sličnu boju kao karmin.

Neutralni tonovi na očima 

Smoky Eye šminkanje nikada neće izaći iz mode. ipak, kada pomislimo na smoky eye, na pamet nam prvo padne besprekorno blendovani spektar tamno obojenih senki. Pošto ovaj trend zaista obožavamo, za ovu jesen ćemo ga jednostavno učiniti svetlijim neutralnim tonovima. Takođe, morate znati da ne koriste svi iste neutralne tonove, jer se to razlikuje od boje očiju – na prmer, osoba sa braon očima može odabrati nežnu boju šampanjca, dok osobe sa zelenim očima mogu koristiti nežno roze tonove. 

Isprobajte ovaj trend tako što ćete odabrati tri svoja omiljena neutralna tona – jedan svetliji, jedan tamniji i jedan svetlucavi. Svetlijom bojom popunite čitav svoj kapak i kreirajte neutralnu bazu, a potom nanesite svetlucavu nijansu kako biste naglasili deo ispod obrva. Tamniju nijansu nanesite na spoljni deo oka i preko sredine oka, pažljivo blendujući bilo koju snažnu ivicu. Završite priču slojem svoje omiljene maskare. 

Besprekorna koža – iznutra

Umesto nanošenja više slojeva pudera, kako biste postigli ujednačeni “prirodni” ten, posvetite se svojoj lepoti iznutra. Ovde govorimo o suplementima u vidu kolagena, antioksidanasa i hijaluronske kiseline, koji će sa unutrašnje strane raditi kako bi vašoj koži omogućili da i spolja izgleda predivno. Naravno, ovi proizvodi možda neće u potpunosti očistiti vašu kožu, ali uz pomoć tonirane kreme, moći ćete da izgledate kao najbolja verzija sebe. 

Isprobajte ovaj trend tako što ćete prvo odrediti šta želite da postignete sa svojom kožom. Ako je u pitanju umanjenje finih linija i bora, odaberite proizvode bazirane na kolagenu. Ukoliko vam nedostaje hidratacije, hijaluronska kiselina je glavni sastojak kome se morate posvetiti. 

Hidratantni tretmani za kosu

Nakon leta i letnjeg sunca, naša kosa pati i žudi za malo pažnje, ljubavi i nege. Između UV zraka i slane vode, nije ni čudo što joj nedostaje malo hidratacije. Popravite svoje vlasi maskama, uljima i tretmanima koji se ne ispiraju, a koji će vam dati više hidratacije i sjaja. 

Isprobajte ovaj trend tako što ćete prvo proceniti nivo oštećenosti vaše kose. Ako vam je potrebna ozbiljna doza hidratacije, odaberite maske za oporavak koje imaju učinak dubinskog kondicioniranja. U slučaju da vam je kosa suva samo na krajevima, upotrebite ulje za kosu. 

Briga o koži kao briga o sebi 

Trend brige o sebi nije nikako nov, ali od skoro, nega kože dobija na sasvim novom značaju i kombinuje K-Beauty i J-Beauty metode, zarad postizanja maksimalnih rezultata. 

Isprobajte ovaj trend tako što ćete kombinovati maske za lice sa rolerima od žada koji se koriste za masažu koja pospešuje cirkulaciju, uz korišćenje esencija ili hidrirajućih ulja. 

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.