Trend – nežna strana grandža

Foto: Promo; naslovna fotografija: Pinterest, datum: 03.10.2019.

Moda devedesetih, osim neon odeće, iscepanih farmerica i choker ogrlica sa sobom donosi još jedan trend koji je praktično bio nezamenljiv…

U pitanju je grandž, koji je došao burno, baš kao i muzički pokret koji je predstavio, sa bendovima poput Alice in Chains, Soundgarden, Pearl Jam i mnogim drugim. Drugačiji od svih drugih, ovaj pravac je otvorio sasvim nova vrata jedne drugačije kulture, kreirajući armiju mladih ljudi koji naizgled ne mare za modu niti bilo šta trivijalno.

Ipak, grandž trend u današnje vreme postoji samo u sferi mode, jer muzički pravac nije dobio nove predstavnike od slavnih devedesetih i pevača kao što su Layne Staley ili Chris Cornel. Grandž je sada postao mainstream koji nam daje mogućnost da svojim odevnim kombinacijama dodamo malo odvažnosti, hrabrosti i neočekivanih detalja.

Naizlged nepomirljive teksture mohera i kože, u ovom stilu mogu biti ankerisane dozom elegancije u formi zlatnog nakita. Tako baš, taj buntovnički grandž dobija novu viziju, prilagođenu ovom sasvim novom vremenu. 

Pogledajte naše omiljene komade u ovom trendu u galeriji: 
 

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.