Top lista: 15 najboljih modela viktorijanskih čizmica

Foto: MarieClaire.ru, datum: 23.10.2019.

Najrelevantnije gležnjače na pertlanje koje obećavaju da će biti pravi hit jeseni, a već su se pojavile u garderoberima glavnih modnih influensera… 

Tokom svake sezone, jedan teatralni trend osvaja čitav modni svet, više se nosi ironično, nego što se shvata ozbiljno. Tokom proleća i leta, to su bile Mary Jane, a tokom hladnijeg dela godine, vratićemo se u XIX vek ženske mode, u savršenom skladu sa viktorijanskim stilom. 

Da budemo iskreni, ovaj trend je daleko praktičniji nego što nam je to delovalo na prvi pogled. Govorimo o gležnjačama na pertlanje, koje su po prvi put bile u modi tokom devetnaestog veka, za vreme vladavine kraljice Victorie. Danas, one dobijaju svoj drugi život. 

Bilo da birate kožni model ili par od antilopa, ove čizmice mogu biti idealna zamena za vaše Uggsice. Pored toga, njih su već sada ponele brojne slavne ličnosti, a mnogi dizajneri predstavljaju svoje varijante. Na modnim pistama, mogli smo da zaključimo da će ovo biti najmodernije cipele predstojeće hladne sezone. 

One izgledaju šik sa čipkastim midi haljinama, ali i u kombinaciji sa farmericama i romantičnom bluzom. Generalno, one su defintivno najpoželjniji aksesoar godine, a mi vam u galeriji predstavljamo naših petnaest favorita:

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.