Saveti za kupovinu savršenog kupaćeg kostima

Foto: Pure Wow;Pinterest, datum: 10.06.2019.

Poput kupovine donjeg veša, kupovina kupaćih kostima može biti zaista naporno iskustvo…

Već smo vam otkrili da je kupaći kostim stvar koju nijedna žena ne voli da kupuje – teško je pogoditi pravu veličinu, dok su svetla u kabinama za presvlačenje oštra i nimalo laskava. Ipak, onda kada pronađete kupaći koji vam savršeno stoji i u kom se osećate dobro, odlazak na plažu će vam postati omiljena aktivnost. 

Baš iz tog razloga, odlučili smo da vam predstavimo mali vodič za kupovinu, koji će vam olakšati potragu za idealnim modelom, u skladu sa vašim oblikom tela i brigama koje imate. 

Kupaći kostimi za skrivanje stomaka 

Klasični kupaći kostim je idealan ako želite pokrivenost, ali ne želite da izgledate dosadno. Ove sezone, kupaći kostimi dolaze u brojnim varijacijama i dezenima, tako da možete odabrati onaj koji vam se najviše sviđa. 

Kupaći kostimi za skrivanje butina

Ako ste zabrinuti zbog svojih butina, onda tražite donje delove koji vam nude malo više pokrivenosti, poput šortsa. 

Kupaći kostimi za skrivanje strija 

Ovo je pomalo nezgodna kategorija, jer sve zavisi od toga gde se vaše strije nalaze – na grudima, stomaku ili butinama. Generalno govoreći, kupaći kostim sa suknjicom je pogodno rešenje, dok su bandeau modeli idealni za osobe koje imaju strije na grudima. 

Kupaći kostimi za telo u obliku kruške

Telo u obliku kruške imaju osobe koje poseduju uska ramena i šire kukove, i njima je veoma teško da pronađu idealne modele za sebe. ključ je u balansu. Privucite pažnju gornjem delu svog tela odvažnim dezenom ili karnerima, dok donji deo treba da bude jednostavan. 

Kupaći kostimi za telo u obliku jabuke 

Ako imate telo u obliku jabuke, onda imate široka ramena, pune grudi i stomak, uz tanje noge. Vama se preporučuje nošenje tamnijih boja, koje će kreirati tanju siluetu, uz obavezno akcentovanje vaših toniranih nogu. 

Kupaći kostimi za dame sa oblinama

Figura peščanog sata je savršena za sve one koji vole retro kupaće kostime. Tipično, donji delovi koji su dublji, akcentovaće vaš maleni struk, naglašavajući vaše grudi i zaobljene kukove.

Kupaći kostimi za atletske figure

Za ljude sa ovim tipom tela, poigravanje sa dezenima i teksturama je idealno rešenje. Na taj način možete kreirati iluziju oblina. 

Kupaći kostimi za krupnije osobe

Danas, postoji dosta plus size brendova koji proizvode kupaće kostime, tako da se ne morate ograničavati na jednodelne, dosadne komade. Probajte na primer monohromatske bikinije sa visokim strukom.

Kupaći kostimi za osobe sa malim grudima

Kako biste kreirali volumen u svom grudnom delu, odlučite se za odvažne dezene ili karnere.

Kupaći kostimi za osobe sa velikim grudima

Nema potrebe da naglašavamo ovo – ako imate velike grudi, želite kupaći kostim koji će ih ukrotiti. Tražite modele koji se kupuju posebno, jer verovatno nema šanse da vam set S veličine odgovara i u gornjem i donjem delu tela. 

Nadamo se da smo vam makar malo pomogli, a dodatna inspiracija vas očekuje u galeriji: 


 

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.