Tri pravila za nezaboravni seks

datum: 25.06.2019.

Šta će vam pomoći da pogodite želje svog partnera i dostignete maksimalno zadovoljstvo.

Seksi saveti – jedan od najpopularnijih delova i muških i ženskih magazina. Ne znamo za vas, ali mi smatramo da se tajna dobrog seksa krije u teoriji koju vam ne može nametnuti subjetkivni ekspert. Kao prvo, sve što je vezano za seks je sasvim individualno i zavisi i od osobe sa kojom ste. Kao drugo, seks je nešto što nema društveno ustanovljena pravila, već samo ona koja vi i vaš partner namećete, što znači da ne postoji jedan jedinstveni vodič za pravo uživanje. 

Ipak, uprkos svemu tome, potraga za seksi savetima nikako ne posustaje. U današnje vreme, niko od nas ne želi da deluje kao amater u spavaćoj sobi pred svojim partnerom, pa verovatno baš zbog toga sve svoje nade polažemo u ove savete koji će nam poslužiti kao neka vrsta vodiča.

Mi vam otkrivamo tri jednostavna pravila, koja će vam pomoći da uživate u vođenju ljubavi koje ćete pamtiti zauvek. 

#1: Kvalitet dolazi sa iskustvom

Što više praktikujete seks, to ćete biti bolji u njemu, a to se ne može nikako zameniti čitanjem i obrazovanjem. Čitanjem erotskih saveta, kako u magazinima tako i na društvenim mrežama, neće vam zameniti iskustvo koje možete steći samo kada seks praktikujete uživo. Seksualna kompetencija praćena je razumevanjem karakteristika ličnosti, ali i tela. 

#2: Slušajte svog partnera 

Istraživanje nam potvrđuje da je međusobno razumevanje glavna pokretačka sila seksualnog zadovoljstva. Ako zaista želite da postanete bolji, morate savladati samo jednu veštinu, a to je pažljivo slušanje svog partnera. Nivo zadovoljstva i broj orgazama se kod žena dramatično povećava između prvog sastanka i onih koji su usledili posle toga. Proučavanje tela partnera je upravo ono što vam može doneti povećano zadovoljstvo, jer su seksualne veze, poput i svih ostalih, bazirane na komunikaciji. Ne morate se oslanjati na znake i druge poteze koji mogu biti pogrešno protumačeni. Vaš partner ima pravo da zna koje su vaše kodne reči i gestovi. Ako vam se dopada nešto što vam partner kaže, recite mu to, u suprotnom objasnite zašto ne, nežnim tonom, bez kritike i ismevanja. 

#3: Istražite telo svog partnera 

Ukoliko vam ovo zvuči previše odvažno, imamo jednu ideju za vas. Ona se zasniva na dodirivanju tela vašeg partnera zarad vašeg zadovoljstva, pažljivo i nežno, u skladu sa vašim osećanjima. Ovaj proces otpočinje poljupcima i dodirivanjem bilo kog dela tela osim grudi ili genitalija, a traje od četiri do šest nedelja u četiri faze. U jednom momentu, vi ćete biti dodirivač, dok ćete u drugom biti dodirnuti. Cilj ove vežbe je građenje prave intimnosti i eliminacija stida od pravih želja. 

© 2019 MarieClaire | All rights reserved.