Šta sve morate znati pre nego što se pomirite sa bivšim

datum: 28.06.2019.

Kako se situacija može razvijati, ako počnete ponovo da se zabavljate.

Verovatno vam se ovo dogodilo makar jednom – uprkos raskidu sa bivšim, svim lošim stvarima koje ste i jedno i drugo izgovorili, odjednom osećate spontanu želju da mu pošaljete poruku. To se pretvara u večeru, odlazak u bioskop ili zajednički izlazak u grad, kao nekada. A potom se ponovo probudite zajedno u krevetu i pitate se – šta je sledeće? 

Pa, to sve zavisi od vas. Možete se pretvarati da se ništa nije desilo, pozdravite se i nađete opravdanje za dešavanje, jer vi ste moderni ljudi, koji mogu početi ispočetka. Da, verovatno se to dogodilo zbog nekih starih osećanja, ali ne ljubavi, zar ne? A šta ako je to ljubav i želite ponovo da budete zajedno? 

Najkraće rečeno, to je sasvim uobičajena stvar. Parovima se često dešava da ponovo stupe u vezu nakon nekoliko meseci, pa čak i godina odvajanja, a takvi odnosi imaju svoje sopstvene prednosti. Već poznajete osobu sa kojom ste, znate šta vas kod te osobe privlači i kakve će se radosti, ali i problemi zajedno sa njim vratiti u vaš život. 

Osim toga, praksa je veoma važna stvar. Vreme koje provodite odvojeno, možete iskoristiti kao priliku da spoznate svoje greške, upoznate nove ljude, shvatite ko ste i šta, odnosno koga želite. Međutim, to takođe može biti i iskustvo, koje će konačno uništiti sve što je postojalo između vas i vašeg nekadašnjeg partnera. Trebalo bi da razmislite o svim promenama koje su se dogodile u vašim životima, a takođe bi trebalo da znate odgovore na pitanja – kako je situacija evolirala? Šta ste sada spremni da date jedno drugome? Šta se naučili iz ovog iskustva i kako će vas ono sprečiti da pravite greške koje ste već u prošlosti načinili? 

Morate sebi dati vremena da se “ohladite” pre nego što ćete se ponovo spojiti, kako biste sprečili sami sebe da donesete pogrešne odluke. Na primer, ako želite da se vratite natrag u vezu sa bivšim samo zato što vam je sada dosadno bez pažnje i romantike, rizikujete da ponovo ostanete sami. 

Takođe, loše je da mu se vratite, jer ste shvatili da mrzite sastanke sa strancima, a nemate vremena da upoznajete nekoga ispočetka. Sastanak sa bivšim vam može vratiti osećaj komfora za kojim žudite jer ga već poznajete, ali malo je verovatno da ćete vratiti svoju staru ljubav. Već ste okrenuli novu stranicu, i morate se zapitati – ima li svrhe da oživljavate staru ljubav ili je jednostavno želite jer imate poteškoće sa novom? 

Međutim, posle svega rečenog, moramo naglasiti da su u ovom polju rizici neizbežna stvar. Moguće je da ćete se ponovo sastati, provesti noć zajedno, a sutradan, ponovo nestati sa radara. Ne brinite, to može biti prerušeni blagoslov koji će vas podsetiti zašto ste uopšte i raskinuli, ili će to biti otkrovenje koje će u vama, ali i vašem partneru probuditi uspavana osećanja.
 

© 2019 MarieClaire | All rights reserved.