Šta sve morate znati o seksu u vodi

datum: 20.07.2019.

Seks u vodi zvuči kao sjajna ideja, posebno tokom vrelih letnjih dana, ali pre nego što se odlučite na to, otkrivamo vam neke stvari koje morate znati. 

Ukoliko vam je dosadila vaša intimna aktivnost u zatvorenom prostoru i razmišljate o uživanju u al-fresco stilu, razumemo vas u potpunosti. Sunce prži, voda nas mami svojim osvežavajućim izgledom, a velike su šanse da ste već sada polu goli u svojim kupaćim kostimima. Pored toga, mnogim ljudima seks u javnosti budi neke sasvim drugačije strasti i odvodi ih dalje od uobičajene rutine.

Nažalost, scene seksa u vodi koje možete videti u filmovima, sjajne su samo na malim ekranima. U stvarnom životu? Ne baš. Povrh svega toga, tu su i zdravstveni rizici o kojima morate povesti računa, u kom god se vodenom telu nalazite, odnosno bazenu, jezeru, moru, đakuziju ili okeanu. 

Voda nije baš najčistije mesto

Neki bazeni mogu biti zaista prljavi i sadrže tone vodenih bakterija poput ešerihije koli, salmonele i drugih. S tim na umu, nije baš očekivano da ćete bilo koje oboljenje dobiti preko svog polnog organa. S obzirom na to da u okeanu, jezeru, reci ili moru nema hlora, savetujemo vam da preskočite bazen. 

Iako je voda vlažna, vi možda nećete biti 

Ako mislite da je voda savršena zamena za lubrikant, razmislite još jednom. Zapravo, voda ima sasvim suprotno dejstvo, jer će sprati vašu prirodnu lubrikaciju i osušiti vas. Samim tim, seks u vodi može biti neprijatan, što nas dovodi do sledećeg…

Lubrikant je vaš najbolji prijatelj 

Ali, ne bilo koji. Odaberite varijante koje su bazirane na silikonu, a zaboravite na one koji su bazirani na ulju i vodi.

Rizici kojima se izlažete: polno prenosive bolesti, trudnoća, upala, gljivične infekcije. Ipak, nije sve tako loše. 

Kada se radi o polno prenosivim bolestima, sva frikcija koja se dole dešava može dovesti do mikro arnica na vagini, što vas čini podložnijim polno prenosivim bolestima. 

Ukoliko ne koristite kondom, možete zatrudneti i nakon seksa u vodi, isto kao što se to može desiti na suvom. 

Infekcija urinarnog trakta od podvodnog seksa nije potvrđena, ali sve bakterije koje se nalaze u bazenu mogu iritirati vašu uretru, što će vas učiniti podložnijim. 

Gljivične i bakterijske infekcije su sasvim očekivane, zahvaljujući hloru koji će poremetiti vaš prirodni pH nivo. 

Dakle, ukoliko razmišljate o isprobavanju seksa u vodi ovog leta, savetujemo vam da prvo pročitate ovaj tekst i pridržavate se naših saveta. Šta god da odlučite, uvek budite bezbedne!

© 2019 MarieClaire | All rights reserved.