Novi trend u svetu dejtinga: R-bombing

Foto: MarieClaire.com, datum: 08.08.2019.

Pravila dejtinga nisu nimalo teška, ali ipak, u svetu postoji toliko trendova i igrica koje ljudi igraju…

Tu je “cushioning”, odnosno trend kada neko nađe novog partnera dok se zabavlja sa vama, “kondoing”, trend u kom ostavljate nekoga ko vas ne čini srećnim i “sneating”, odnosno dejting koji uključuje zabavljanje sa nekim zbog besplatnih obroka, a to su samo prvi trendovi koji su nam pali na pamet. 

Najnoviji trend na sceni i R-bombing. Iako zvuči dramatično, on je poprilično jednostavan: pročitajte nečiju poruku i nemojte nikad odgovoriti. To je onaj momenat kada vam se na Facebooku pojave tri tačkice koje označavaju da vam neko piše poruku, ali ona zapravo nikada ne stiže. 

Moramo priznati da smo se svi barem jednom našli u toj situaciji, bilo da smo mi to nekome uraidli li da smo mi bili primaoci R-bombinga. Ali, tek danas smo saznali da postoji specifičan naziv za ovu pojavu, kao i to da je ona trend u svetu dejtinga. 

Ponekad, to se dogodi sasvim slučajno. Koliko puta ste to učinili svojim prijatelima, uprkos namei da im odgovorite na poruku? Ipak, kada se to dogodi u sferi romantike, to nikako nije dobar znak. 

Kako kažu stručnjaci, ovaj trend postoji u svetu običnog dopisivanja, kao i dopisivanja na društvenim mrežama. “Sličan je ghostingu, samo što nemate sumnje da je osoba dobila i videla vašu poruku. Bićete zbunjeni i neće vam biti jasno zašto vam ne stiže odgovor. Istina je da druga osoba ne želi da komunicira sa vama, ali ne želi to da kaže”. 

Ukoliko se susretnete sa takvom situacijom, najbolje je da odustanete i pronađete nekoga ko će vas tretirati sa poštovanjem. Ako vi stavljate nekoga u tu situaciju, budite ljubazni i stavite drugoj osobi do znanja da niste zaisteresovani za njih, umesto da ih ignorišete dok ne shvate vašu poruku. 


 

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.