Zavirite u najdekadentniji apartman Pariza

Foto: Carine Rotfield Fashion Book, datum: 22.08.2019.

Penthaus smešten na sedmom spratu Le Meurice hotela je personifikacija naših snova o Parizu, sa pogledom na ikonske znamenitosti ovog grada – od Ajfelovog tornja do bazilike…

Skoro renoviran od strane dizajnerskog trija koji uključuje Charlesa Jouffrea, Margaux Lally i Luca Bergea, Le Meurice Belle Etoile apartman je okupan mermerom i opremljen elegantnim komadima nameštaja uglađenih tonova zlata i bronze. Sam hotel je izgrađen 1835.godine pored Tuileries Gardens, a brzo je postao omiljeno mesto slavnih – toliko plemića, uključujući kraljicu Victoriu, odselo je ovde, pa je hotel ubrzo dobio nadimak Hotel of Kings. Salvador Dali, Pablo Picasso, Bob Dylan i Andy Warhol su takođe bili fanovi ovog mesta, baš kao i Beyonce i Jay Z. Zavirite u ovaj apartman, pa sami procenite zašto je on toliko popularan i da li je precenjen – jedna noć u njemu će vas koštati 27.800 dolara. 

Kupatilo dekorisano italijanskim mermerom ima pogled na Montmartre, mada će vam mehurići whirlpool kade definitivno u tome zasmetati. Glavna spavaća soba dekorisana je bronzanim i zlatnim tonovima, koji su istovremeno umirujući i podsećaju nas na zlatni stil kralja Louisa XIV. Apartman ukupno ima četiri spavaće sobe. 

Grane oslikane na stepeništu pravljenom po meri inspirisane su drvećem koje se nalazi u Tuileries Gardens, dok je luster kreiran od strane pariskog studija, Maison Lucien Gau. U trpezariji ima dovoljno mesta za deset osoba, dok je prostor za sedenje dekorisan zlatnim, svetlucavim zavesama. 

Originalna umetnička dela francuskog umetnika Carole Benzaken krase zidove apartmana, koji je takođe ispunjen prirodnom svetlošću i detaljima od hrastovine. Njegova elegantna terasa kreirana je od strane francuskog pejzažnog arhitekte, Pierre Alexandre Rissera kao replika Tuileries Gardens. 

Pa, šta kažete? 
 

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.