Otkrivamo: najbolnija mesta za tetoviranje

datum: 22.11.2019.

Trend tetoviranja ne može se više nazivati trendom. U pitanju je kulturni fenomen, koji je tu i ostaće definitivno prisutan, a tetovaže definitivno u današnjem društvu nisu toliki tabu koliki su nekad bile.

Ipak, ovaj trajni aksesoar na vašem telu dolazi sa svojom cenom – a cena koju placate je bol. Ako želite da uradite neku tetovažu, bojite se bola koji će vas zadesiti tokom tretmana, verovatno bi trebalo da se držite dalje od određenih delova svog tela. Kao što stoji u naslovu, otkrivamo vam najbolnija mesta za tetovaže.

Kako kaže jedan tattoo majstor, sve zavisi od brojnih faktora. Na primer, bol koji ćete osetiti zavisi od toga kako se osećate tokom tog dana, koji stil tetovaže želite i kakav je umetnik koji će na vama raditi, a tu je naravno i mesto koje se tetovira.

Rebra, laktovi, stopala, čašice kolena i sternum su definitivno najbolnija mesta za tetoviranje. Mnogi tattoo umetnici posebno izdvajaju rebra, zbog činjenice da bol neće popustiti tokom celog tretmana. Na drugim mestima, početak sesije tetoviranja će vas jače zaboleti, ali ćete se brzo navići na bol. Međutim, ako planirate da tetovirate rebra, ne računajte na to olakšanje, jer je nivo bola konstantan.

Na osnovu mišljenja profesionalaca, ako tetovirate bilo koje mesto gde se kost nalazi direktno ispod kože, osetićete jak bol tokom tetoviranja. Tu nema mesnatih mišića ili masnih naslaga koje će ublažiti efekat igle, tako da ćete sve to osetiti daleko snažnije.

 

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.