Otkrivamo: kada konačno postajemo odrasle osobe

Foto: MarieClaire.com, datum: 26.08.2019.

I počinjemo polako da se pretvaramo u svoje roditelje? 

Uvek smo godinama obeležavali određene važne momente u životu, bilo da se radi o broju godina koje ste imali kada ste rodili prvo dete, najboljim godinama za brak ili onima u kojima dostižemo vrhunac svog životnog zadovoljstva i slično. 

Na isti taj način, postoje i godine u kojima se osećamo kao prave odrasle osobe, ali, mi smo odlučili da pitamo stručnjake za njihovo mišljenje na ovu temu. 

Prema mišljenjima stručnjaka, ne postoji definicija perioda u kom se detinjstvo završava i počinje odraslo razdoblje. To je nijansirani prelaz koji se dešava tokom tri decenije. Sistemi, kao što su obrazovanje, zdravstvo i zakoni definišu sve te prelaze što i nama donekle olakšava čitavu priču. 

Kako stručnjaci kažu, ne postoji detinjstvo, nakon kog sledi razdoblje odraslog života. Dakle, ako ste sada u svojim dvadesetim godinama i borite se sa svetom odraslih, nemojte. Ako ste u svojim tridesetim ili četrdesetim, a i dalje sebe ne smatrate odraslom osobom, koga je briga? 

Prema mnogim tvrdnjama, ljudi se u jednom momentu svog života pretvaraju u svoje roditelje, a kako kažu stručnjaci, to je nešto što se treba slaviti, jer su roditelji veoma važan faktor života svakog od nas. 

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.