Održan drugi Miele Kichen Experience

datum: 21.11.2019.

Miele Kitchen Experience, interaktivno kuvanje donelo nam je duženje sa osnivačem koncepta New Balkan Cuisine i prijateljem brenda Miele, kuvarom Vanjom Puškarem.Tokom ovog susreta zajedno smo pripremali dva interesantna specijaliteta, zabavili se i saznali više o kombinovanju začinskog bilja, kuvanju na pari i malim tajnama koje proces kuvanja činejednostavnijim. 

Na našem tanjiru našli su se pileći batak u vinu i voćni crumble sa sladoledom od vanile, koje, pažljivo prateći smernice iskusnog chef-a, možete veoma lako pripremiti.  

Program Miele Kitchen Experience predstavlja spoj kulinarske veštine, pravilnog kombinovanja sastojaka i pripreme hrane na vrhunskim Miele uređajima, koji svojom inovativnom tehnologijom utiču na očuvanje arome. Miele Kitchen Experience susreti namenjeni su svima koji žele da se u dobrom društvu praktično upoznaju sa mogućnostima Miele kuhinjskih uređaja.

Dodatne informacije, recepte i fotografije sa Miele Kitchen Experience časova, osim na zvaničnoj Miele web stranici, možete pratiti i na Facebook i Instagram stranicama brenda.

PILEĆI BATAK U VINU, PIRE KROMPIR

  • Potrebne namirnice:
  • pileći batak    kg    1
  • crni luk    kg    0.1
  • šargarepa    kg    0.2
  • majčina dušica sveža    kg    0.003
  • beli luk    kg    0.004
  • lovorov list    kom    2
  • crveno vino    l    0.5
  • med    kg    0.1
  • so    kg    0.02
  • biber u zrnu (mlin)    kg    0.005
  • brašno    kg    0.050
  • maslac    kg    0.1
  • paškanat    kg    0.05
  • krompir    kg    1
  • puter    kg    0.15
  • neutralna pavlaka    l    0.15
  • senf sa celim semenom slačice    kg    0.030


Priprema:
Pileći batak sa koskom začiniti, uvaljati u brašno, a zatim opeći sa svih strana na zagrejanom maslacu dok ne postanu zlatno žuti. Batak izvaditi i na istom maslacu sotirati očišćeno sitno cečeno korenasto povrće. Dodati lovorov list, med, majčinu dušicu, senf. Nastaviti sa sotiranjem. Kada povrće krene da se karamelizuje dodati batak i sve naliti vinom. Kada vino provri, naliti malo vode. Prekriti papirom za pečenje i odložiti u pećnicu na 60 minuta na 160C. 

Krompir skuvati u ljusci. Vreo krompir ljuštiti, dodati zagrejan puter i zagrejanu pavlaku, a potom lupati u fini krem. Po potrebi dodati so i po ukusu med.

VOĆNI CRUMBLE SA SLADOLEDOM OD VANILE

  • Potrebne namirnice:
  • jabuka    kg    0.5
  • borovnica smrznuta    kg    0.1
  • bundeva    kg    0.2
  • puter    kg    0.1
  • šećer    kg    0.1
  • ovsane pahuljice    kg    0.1
  • suvo grožđe    kg    0.015
  • brađno    kg    0.05
  • vanila sladoled    kg    0.4
  • cimet    kg    0.002
  • pomorandža    kg    0.065


Priprema:
Jabuku oljuštiti i seći na krupne kocke. Oljuštenu bundevu seći na krupne kocke. Od ovasnih pauljica, pola količine šećera i pola količine putera i brašna umesiti masu za crumble. Raširiti na pleh na papiru za pečenje, pa uz povremeno mešanje peći 10 minuta na 180C.

Ostatak maslaca i šećera zagrejati, dodati bundevu, a nakon nekoliko minuta i jabuku. Sve lepo karamelizovati uz povremeno nalivanje sa belim vinom. Kada bundeva i jabuka omekšaju pripremiti posude za zapecanje. Rasporediti borovnicu, suvo grožđe, jabuku i bundevu. Posuti crumbleom i zapeći oko osam minuta. Prilikom serviranja služiti sladoled od vanile.  

© 2019 MarieClaire | All rights reserved.