Sve što ste želeli da znate o dermarolingu

datum: 16.05.2019.

Praktično svakog dana, nova IT procedura ulazi u arenu nege kože, uključujući neke naše favorite, poput tretmana mikrostrujama i dragim kamenjem. Novitet koji definitivno treba isprobati? Dermaroling. 

Dermaroler prema navodima pomaže proizvodnji kolagena i elastina, kreirajući uglađeni i osveženi izgled. To sve definitivno zvuči lepo, ali pre nego što zakažete svoj tretman (ili kupite ovaj roler preko AliExpressa), morate znati u šta se zapravo upuštate. 

Iz tog razloga, kontaktirali smo stručnjake, kako bismo vam dali sve informacije o dermarolingu, uključujući i to ko bi trebalo da radi taj tretman i da li možete da ga radite same kod kuće. 

Šta je Dermaroler? 

Dermaroler je uređaj za negu kože, koji sa jedne strane ima dršku i roler sa finim iglicama sa druge. 

Šta je Microneedling – Dermaroling?

Microneedling je procedura koja se radi sa alatkom koja je statična. Dermaroling je isto to u suštini, ali sa glavom koja se rotira i kreira kontrolisano oštećenje vaše kože. Mikro-povrede koje tako nastaju okidaju takozvanu “kaskadu zaceljivanja”, zbog čega koža generiše kolagen i formira nove krvne sudove. Istraživači kažu da ovaj proces u ponovljenim sesijama dovodi do 400 % povećanja u kolagenu i elastinu. 

Da li je ovaj proces bolan?

Pa, nema sumnje – procedura svakako nije zabavna, ali ako je radite kod profesionalca on će naneti kremu koja će delovati kao blaga anestezija pre samog procesa. Ova procedura traje oko pola sata, tako da svakako nećete trpeti bol duže vreme. 

Zašto bi trebalo da probate dermaroling?

Pored činjenice da povećava proizvodnju kolagena i elastina, dermaroling vam može pomoći u borbi sa ožiljcima od akni, nepravilnom teksturom i hiperpigmentacijom. Važno je da pre nego što probate ovu proceduru nemate aktivne infekcije ili upaljenu kožu.

Da li su kućne varijante dermarolera bezbedne?

Za razliku od microneedelinga, dermaroler koristi manje iglice, koje neće tako duboko penetrirati u vašu kožu, pa je stoga on bezbedan za upotrebu u kućnim uslovima. Ako želite da probate ovaj tretman u kućnoj varijanti, obavezno kupite svoj dermaroler kod proverenih prodavaca i konsultujte njih za način upotrebe i preporuke. 

Pre nego što se odlučite na taj korak, savetujemo vam da se makar posavetujete sa dermatologom, kako biste izbegli potencijalne komplikacije. 

© 2019 MarieClaire | All rights reserved.