Otkrivamo: sve što morate znati o microbladingu

Foto: marieclaire.co.uk, datum: 06.11.2019.

Ova metoda je sjajno rešenje za vaše obrve…

Dani super-tankih obrva su davno prošli. Ovih dana, u trendu su guste obrve, a zajedno sa sjajnim proizvodima za njihovo postizanje, microblading je jedan od najpopularnijih načina da ih dobijete. Ipak, ako ne znate sve o najnovijim tretmanima, onda možda niste upućeni u ovaj proces, niti ste sigurni da li je ovo prava stvar za vas. Tu mi stupamo na scenu.

Ovoga puta odgovaramo na sva pitanja vezana za ovu proceduru.

Šta je microblading?

U pitanju je nova, polu-trajna metoda šminkanja, koja se postiže ručnim procesom insertovanja pigmenta u gornje slojeve kože, kreirajući tako pune obrve željenog oblika. Efekat microbladinga može trajati od 12 do 24 meseca, u zavisnosti od tipa kože, nakon čega pigment bledi, ostavljajući vašu kožu i prirodne obrve onakve kakvi su bili pre procedure. Rezultati su vrlo prirodni.

Koliko microblading košta?

Pa, budite spremne da potrošite oko 400 – 500 € za ovu proceduru, ako želite da dobijete pravu stvar i dugotrajni efekat.

Kako izgleda nega obrva posle microbladinga?

Deset dana nakon procedure, trebalo bi da svoje obrve održavate suvim koliko god da je to moguće. Voda im ne sme prići, jer se na taj način pigment može isprati iz kože. Savetuje se izbegavanje sunca i vrućine, jer znoj takođe može izbaciti pigment iz kože, a isto to važi za teretanu i saune.

Postoje li nus pojave?

Nakon prve sesije, nije nemoguće da vaše telo pokuša da odbaci mastilo. Ipak, nakon deset dana, možete otići na tretman lica ili same uraditi eksfolijaciju kod kuće.

Kada je vreme za popravke?

To sve zavisi od osobe do osobe. Ako ste imale samo jednu sesiju, savetuje se zakazivanje tretmana za šest do osam nedelja, kako bi se proverile linije i boja, odnosno uradile ispravke ako su neophodne. Nakon toga, možete ići na sledeći tretman bilo kada – između tri meseca i dve godine.

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.