Kako se spremiti za najvažniji dan

datum: 12.08.2018.

Kako mirne glave dočekati dan venčanja i šta poneti sa sobom…

ZDRAV OBROK

Lagan ali kaloričan doručak svakako je mudro pojesti. Daće vam osećaj sitosti, a neće stvoriti nelagodu i nadutost u stomaku, što je takođe važno i za izgled haljine. Kombinacija ovsenih pahuljica, svežeg i koštunjavog voća u jogurtu pružiće vam odličnu osnovu i olakšati da izdržite ceo dan.

KOŽA TELA

Budući da će vam verovatno gornji deo tela biti otkriven, potrudite se da obezbedite hidrataciju i namažete omiljeni losion ili ulje. Suva ulja su posebno zgodna jer se brzo upijaju, a koži daju zdrav izgled i blagi sjaj.

HIDRATACIJA

Par dana uoči venčanja nikako ne treba raditi invazivne tretmane, ali zato hidratantne maske su i te kako poželjne. Veče pre događaja ili to jutro, uoči šminkanja, nanesite omiljenu masku koja će nahraniti kožu i omekšati eventualna suva mesta. Na taj način šminka će da legne kako treba.   

MATIRANJE

Bilo da se opredelite da vas šminka profesionalac ili ne, određene stvari morate da imate sa sobom u tašni. Puder u kamenu sa ogledalcem idealno je rešenje, jer ste time obezbedili matiranje tena i ogledalo za brzu popravku u pokretu. Pored njih, poželjni su i blot papirići kako bi pre nanošenja pudera upili višak masnoće.

POPRAVLJANJE

Mnogo zagrljaja i ljubljenja sa gostima sigurno će dovesti do skidanja pudera na nekim delovima kože. Zato je potrebno da pri ruci imate neki proizvod za ten, kako biste ponovo ujednačili ten. Najzgodniji su puderi i korektori u stiku zbog praktičnog pakovanja.

NIKAD BEZ RUŽA

Usne su deo lica sa koga se šminka prvo skine, što je i normalno. Zato obavezno spakujte omiljeni karmin ili pigmentovani sjaj. Međutim, alternativa karminu je i olovka za usne, koja može popraviti nanet karmin ili ga potpuno zameniti. Ona je mat i dugotrajna, a ne zauzima prostor u tašni.

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.