5 koraka za savršeno guste obrve

datum: 07.06.2019.

Otkrivamo vam kako da dozvolite svojim obrvama da dostignu svoj puni potencijal.

Trend punih obrva po svemu sudeći neće nigde otići u skorije vreme, pa je pitanje koje se najčešće postavlja na svim stranama – kako dobiti gušće obrve? Otkrivamo vam sve što treba da znate na tu temu. 

Kao prvo, udaljite se od pincete. Dve veoma različite stvari su negovanje i sređivanje obrva kako bi se postigao savršeni oblik za vaše lice i nemilosrdno čupanje obrva. Bilo da koristite pincetu, vosak ili konac, morate uzeti u obzir jačinu svetlosti u prostoriji u kojoj sređujete obrve, jer nas prema mišljenju stručnjaka, previše jako svetlo navodi da počupamo previše. 

Kako dobiti gušće obrve uz pomoć vazelina

Kako bi vaše dlačice rasle, one moraju biti u okruženju koje promoviše njihov rast. To znači da vaša koža mora biti dobro hidrirana i uhranjena. Upravo tu na scenu stupa vazelin, koji je poznat po kreiranju barijere, što će vam pomoći da “zaključate” hidrataciju na tom delu lica i ubrzate njegov prirodni oporavak. 

Kako dobiti gušće obrve uz ulje

Ulje promoviše rast dlačica baš kao i vazelin, kreirajući barijeru koja će zarobiti hidrataciju. Ono takođe poboljšava cirkulaciju, dok stimuliše ćelijski metabolizam, što za uzvrat promoviše rast dlačica. U ove svrhe možete koristiti bilo koje ulje koje volite.

Kako dobiti gušće obrve uz serum za njihov rast

Ako želite da posmatrate stvari sa kliničke strane, nanesite serum za rast obrva svakog dana. Ovi serumi uglavnom u sebi sadrže kompleks peptide, vitamina, regeneratora i generalno podržavaju prirodnu obnovu dlačica. 

Kako dobiti gušće obrve uz šminku

Kao prvo, morate otkriti koji oblik obrva najviše odgovara vašem licu. Potom, iscrtajte ovlaž liniju olovkom ispod svoje obrve, a zatim istom olovkom popunite prazne prostore nežnim i kratkim potezima. Nakon toga, koristite četkicu sa oštrim uglom i presovani puder kako biste definisali oblik svojih obrva, a trudite se da ne popunjavate njihove krajeve i uglove previše. Na kraju, prođite kroz svoje obrve četkicom za njih, blendujte linije i kreirajte prirodni izgled. Ukoliko je potrebno, definišite donji deo obrve uz pomoć korektora. 

Kako pustiti obrve da porastu

Obrve rastu u ciklusu od tri ili četiri meseca, tako da se morate držati podalje od pincete minimum dvanaest nedelja. U početku će vam to biti čudno, ali morate se potruditi i istrajati. Svakodnevno ih češljajte četkicom kako biste promovisali njihov rast u pravom smeru. Nakon dvanaest nedelja, uklonite dlačice koje nisu blizu linije vašeg idealnog oblika, ali sve ostale ostavite tu gde jesu. Za oko četiri meseca, vaše obrve bi trebalo da izgledaju znatno gušće. 

© 2019 MarieClaire | All rights reserved.