Michael Kors kupio Versace?!

datum: 25.09.2018.

Zvanično je: Michael Kors poseduje Versace…

Američka kompanija, koja u svom portfoliju vec ima Jimmy Choo brend, kupila je Versace po ceni od 2.1 milijardu dolara. Michael Kors kompanija planira da promeni ime u Capri Holdings, kako bi refletovali svoj raznoliki portfolio brendova.

“Kupovina Versace brenda je veoma važan dan za našu grupu”, rekao je John Idol, predsedavajući i glavni izvršni direktor Kors kompanije. “Preko četrdeset godina, Versace predstavlja epitom italijanske luksuzne mode i testament vanvremenskom nasleđu… sa punim resursima naše grupe, verujemo da će Versace dobiti i preko dve milijarde evra profita”.

U međuvremenu, Donatella Versace koja će ostati deo odbora i nastaviti da radi na svom porodičnom luksuznom brendu, rekla je: “Pre više od dvadeset godina sam preuzela ovu kompaniju sa mojim bratom Santoom i ćerkom Allegrom. Versace nije samo sinonim ikonskog i nepogrešivog stila, već je i brend koji prihvata sve različitosti, dok osnažuje ljude da se izraze i otkriju nam svoj lični stil. Santo, Allegra i ja prepoznajemo da će nam ovaj korak omogućiti da ostvarimo pun potencijal Versace brenda”.

© 2020 MarieClaire | All rights reserved.