Amal Clooney neočekivano menja karijeru

datum: 12.04.2019.

Da li postoji nešto što ona ne može uraditi? 

Amal Clooney je još jednom dokazala da je sila sa kojom se treba obračunati, kako je preuzela novu ulogu u svojoj karijeri, postavši specijalni izaslanik Ministarstva spoljnih poslova. Kao deo svoje radne pozicije, Amal će se boriti za slobodu medija širom sveta, kao i za bezbednost novinara na terenu. 

Ipak, BBC javlja da Amal neće dobiti platu za svoj rad! Govoreći o svom poslednjem poslovnom poduhvatu, rekla je: “Kroz moj pravni posao odbrane novinara, videla sam iz prve ruke kako novinari postaju mete i zatvorenici kako bi ih ućutkali i kako bi se sprečila sloboda medija. Želim da pohvalim fokus vlade Ujedinjenog Kraljevstva na ovu temu, u vreme kada se novinari ubijaju i zatvaraju u rekordnim brojevima širom sveta i radujem se što ću raditi na novim pravnim inicijativama, kako bih obezbedila efektivniji internacionalni odgovor”.

Majka dvoje dece, blizanaca Alexandera i Elle, sa svojim suprugom George Clooneyem, podržala je veoma značajne pravne poduhvate medija u poslednjih nekoliko godina. Pre četiri godine, Amal je sastavila pravni tim koji je pomogao oslobađanje dva novinara Al Jazeera koji su bili pritvoreni u Egiptu, a prethodno je predstavljala Nadiu Murad, koja je bila zatočena i mučena od strane Islamske države. 
 

© 2019 MarieClaire | All rights reserved.